Min fars dagbog

Min fars dagbog
    Min fars dagbog Min fars dagbog Min fars dagbog Min fars dagbog Min fars dagbog
Status:

På Lager

Pris: 299 DKK
Antal:     - OR -  

Ved sin fars død rejser Yoichi hjem til sin fødeby Tottori for første gang i 15 år. På vågenatten møder han familie og venner og opdager til sin store fortrydelse, at hans far slet ikke var den person, han har gjort ham til.

Dette møde med faren gennem venners og families minder og beretninger får Yoichi til at huske en hændelse, han helt har fortrængt, nemlig den store brand, der lagde halvdelen af Tottori øde tilbage i 1952, blot ni år efter, at byen under Anden Verdenskrig blev totalt ødelagt af et voldsomt jordskælv.


Langsomt går det op for Yoichi, hvilken byrde faren har måttet bære, og mangaen synes frygtelig aktuel, hvis man relaterer den til det store jordskælv og den efterfølgende tsunami ud for Japans østkyst i marts 2011 (hvor op mod 20.000 blev dræbt og meldt savnet). For selv i det moderne, velorganiserede Japan har det i stor udstrækning været den enkelte families ansvar at komme på fode igen, hvilket kan koste store personlige afsavn hos de voksne og påføre børnene alvorlige ar.

Taniguchis tegnede beretning kommer vi meget tæt på den japanske folkesjæl, og den giver et gribende indblik i, hvad der sker i Japan i disse år som følge af den store katastrofe.

Jiro Taniguchi brød igennem til et stort dansk publikum med ”Min fjerne barndomsby” (udsendt 2010) og vendte året efter tilbage med den stemningsfulde ”Manden der går tur”.
”Min fars dagbog” er Jiro Taniguchis til dato mest personlige fortælling, hvilket øjensynligt skyldes, at han er født og opvokset i Tottori, hvor handlingen i denne fortælling er henlagt til.

Min Fars Dagbog
af Jiro Taniguchi
274 sider i sort/hvid
oversat af Mette Holm
ISBN 978-87-92320-21-6
Udsendt i oktober 2012

Skriv en Anmeldelse

Dit Navn:


Din Anmeldelse: Note: HTML er ikke oversat!

Antal stjerner: daarlig           God

Indtast veligst koden nedenfor:Forlaget-Fahrenheit.dk © 2014