Kulkælderen 4

Kulkælderen 4
    Kulkælderen 4 Kulkælderen 4 Kulkælderen 4 Kulkælderen 4 Kulkælderen 4 Kulkælderen 4 Kulkælderen 4
Status:

På Lager

Pris: 79 DKK
Antal:     - OR -  

Kulkælderen 4 er (surprise) den fjerde udgivelse i tegnestuen Kulkælderens løbende antologiserie. Som det nu er tilfældet med gode antologier har den et tema – men i stedet for ord, har vi valgt et foto som springbræt. Udfordringen blev, at alle på en eller anden måde skulle lade fotoets motiv indgå i sin fortælling (se fotoet i bogen overfor kolofonen).

Det blev til et mørkt spring ned i syv tegnede fortællinger om død og fødsel, guder og måger, fortid og nutid, kærlighed og det modsatte. Emnerne er så klassiske som selve det at fortælle, men historierne er alligevel uventede og vidt forskellige. Det sidste ses ikke mindst i de meget personlige streger fra hver bidragsyder.


Tegnestuen Kulkælderen som ensemble er blevet kaldt alt fra ’de unge vilde’ til ’en toneangivende tegnestue’ af diverse anmeldere. Men vi er først og fremmest ambitiøse og dybt dedikerede til at fortælle historier i tegneserieform. Selve kælderen er et lille, mørkt epicenter for kreativitet midt på Vesterbro.

Tom Kristensen (Hun græder i magsvejr)

Tom debuterede med to tegneserier i 2013: Deadboy og Made Flesh – sidstnævnte vandt årets danske horrorudgivelse. Senest er han kendt for Martin, en ambitiøs tegneserie om Martin Luther. Tom er nomineret til Claus Deleuran-prisen to gange i år: bedste danske tegneserie og bedste danske tegneseriefarvelægger.
Simon Væth (Himmelsk jalousi)
Simon tegner til både danske og internationale plader, blade, bøger og meget mere. Hans streger ses blandt andet i de to bestsellere Hvor lang er der til verdens ende og Hvad er månen lavet af (People’s Press). Han har udstillet meget (både solo og gruppe) med sine ikoniske linoleumstryk bl.a. på Danske Grafikeres hus.
Simon arbejder pt. på en historisk tegneserie om danske rettersteder.
Stine Spedsbjerg (Mødet)
Stine bliver nogle gange kaldt StineStregen. Hun er mest kendt fra internettet, men har også udgivet tegnede postkortdigte i Kærestesorg (Cobolt) og både tegnet og skrevet flere børnebøger (Gyldendal). Hun blev Årets danske bladtegner i 2016 og har været nomineret til flere Pingpriser end nogen anden.
Thomas E Mikkelsen (Krabben)
Thomas kickstartede sit virke i tegneserier med at vinde Pingprisen for bedste danske debut med Troldmændene fra Vestmannaeyjar. Han har senest lagt streger til den ambitiøse tegneserie Drømme i tynd luft, der er udgivet på dansk, catalansk, spansk, engelsk og snart fransk – og nomineret til en Pingpris.
Katrine Marie Nielsen (Bølge)
Katrine har studeret på HAW i Hamburg ved tegneserieskaber Anke Feuchtenberger, og på Gladiators tegneserieskole ved Halfdan Pisket. Hendes tegneserie Hausfrau (selvudgivelse) blev nomineret til Pingprisen for bedste danske debut. Hun har for nyligt illustreret Lagkageulykken for forlaget Jensen & Dalgaard.
Josephine Kyhn (Under overfladen)
Josephine er uddannet fra KADK og læste 1. semester på HAW i Hamburg. Hun debuterede i 2016 med to børnebøger: Drengen der talte alting (Carlsen) og Makirullen der ikke ville makke ret (Jensen & Dalgaard). Hun har udstillet bl.a. på CMYK kld i København og hos Society Of Illustrators i New York. Under overfladen er Josephines debut som tegneserieskaber.
Emma Ekstam (Nativitas)
Emma er uddannet illustrator ved Konstfack i Stockholm. Hun har udstillet både solo og i gruppe i Bologna Fiere (Italien), Visby Konstmuseum og Grafiska sällskapet i Göteborg. Hun har lavet bogcovers og illustrationer for forlag som Nordstedts, Bonnier, Carlsen, Rabén & Sjögren, Opal og Natur & Kultur.

Diverse:
Kulkælderen
88 sider
ISBN 978-87-7176-078-1
Udsendt marts 2018

Skriv en Anmeldelse

Dit Navn:


Din Anmeldelse: Note: HTML er ikke oversat!

Antal stjerner: daarlig           God

Indtast veligst koden nedenfor:Forlaget-Fahrenheit.dk © 2014