Lotteriet

Lotteriet
    Lotteriet Lotteriet Lotteriet Lotteriet Lotteriet Lotteriet Lotteriet Lotteriet
Status:

På Lager

Pris: 199 DKK
Antal:     - OR -  

Shirley Jacksons ”Lotteriet” - en af de helt store amerikanske noveller - løfter langsomt sløret for de grumme elementer, der udgør et årligt ritual i et lille samfund i et landligt Amerika.
Ritualets oprindelse er for længst glemt, og andre byer har allerede opgivet det, men disse landsbybeboere holder fast i traditionen af vane, på grund af overtroiske forventninger til en bedre høst og de paradoksale fordele, der kommer af et stærkere fællesskab trods ritualets dødelige udfald.

Hvor meget grusomhed forårsager vi af vane eller grundet gruppepres, spørger Jackson os retorisk. Tidligere tiders hekseafbrændinger, ”queer-bashing” og mobning på internettet deler alle ligheder med dette sære lotteri, som virker mere inspireret af oldtidens skikke end af den moderne verden.

Værket, der skildrer en voldelig og inhuman tradition i genkendelige omgivelser, blev første gang bragt juni 1948 i The New Yorker, og i dag – 70 år efter dets første publicering – er det stadig det indslag i magasinet, der har fået flest læserreaktioner!

Shirley Jackson (1916-1965) regnes for en af de betydeligste amerikanske forfattere indenfor gotisk litteratur, var forfatter til en lang række romaner og noveller, hvoraf ”Lotteriet”, trods sin korte novelleform, betragtes som et hovedværk ikke blot af hende men i amerikansk litteratur som helhed. Jackson var gift med litteraturkritikeren Stanley Edgar Hyman, og sammen var de centrum i en kreds af forfattere, der bla. talte notabiliteter som J. D. Salinger, Dylan Thomas, Howard Nemerov og Bernard Malamud.

”Lotteriet” er tilpasset til graphic novel-formen af tegneren Miles Hyman, der er barnebarn af Shirley Jackson

Lotteriet
Af Shirley Jackson og Miles Hyman
Oversat af Astrid Skov-Jakobsen
144 sider i farver
ISBN 978-87-7176-096-5
Udsendt juni 2018

Skriv en Anmeldelse

Dit Navn:


Din Anmeldelse: Note: HTML er ikke oversat!

Antal stjerner: daarlig           God

Indtast veligst koden nedenfor:Forlaget-Fahrenheit.dk © 2014