The walking dead 1: Til døden os skiller

The walking dead 1: Til døden os skiller
    The walking dead 1: Til døden os skiller The walking dead 1: Til døden os skiller The walking dead 1: Til døden os skiller The walking dead 1: Til døden os skiller The walking dead 1: Til døden os skiller The walking dead 1: Til døden os skiller
Status:

På Lager

Pris: 99 DKK
Antal:     - OR -  

Robert Kirkmans fortælling er en fintmasket historie om en gruppe overlevende, der må se familien, fjernsynet, arbejdet, internettet og alle andre dagligdags gøremål og fornødenheder miste deres relevans, da jorden uvis af hvilken grund invaderes af levende døde, der med et enkelt bid forvandler offeret til en af dem selv, en savlende og rallende zombie.
Læs med fra nr. 1, hvis du har nerver til det!


Seriens skaber og forfatter Robert Kirkman skriver i sit forord:
Jeg er ikke ude på at skræmme nogen. Hvis det er resultatet efter at have læst denne historie, er det fint, men egentlig … er det ikke det, denne historie drejer sig om. Hvad I holder i hånden er det mest seriøse stykke arbejde, jeg indtil videre har lavet i min karriere. Jeg er den, der skabte Battle Pope, så jeg håber, I forstår, hvor langt hjemmefra jeg er. Men det er faktisk ikke så svært at forestille sig, når det går op for jer, hvor meget jeg har fordybet mig i et emne af så stor alvor og dramatik:
Zombier.
For mig er de bedste zombiefilm ikke dem med orgier af blod og vold, latterlige personer og grinagtige replikker. De bedste zombiefilm viser os, hvor spolerede vi er, de får os til at spørge til vores rolle i samfundet … og vores samfunds rolle i verden. De indeholder også blod og vold og alt det fede, men der er altid en samfundskritisk og tankevækkende undertone.
Jeg vil hellere se ”Dawn of the Dead” end ”Return of the Living Dead”. For mig er zombiefilm tankevækkende dramaer, ligeså gode som de Oscar-nominerende metervarer, som produceres år efter år. Jeg kan bedst lide film, der får mig til at spørge om alt det, samfundet bygger på. Og gode zombiefilm gør det til overflod.
I The Walking Dead vil jeg udforske, hvordan mennesker håndterer ekstreme situationer, og hvordan de begivenheder forandrer dem. Jeg ser på det langsigtet. I skal se, hvordan Rick forandres og modnes; så meget, at når I ser tilbage på dette bind, vil I slet ikke kunne genkende ham. Jeg håber, at I ser frem til et omfattende værk, for det er hele ideen.
Alt i denne tegneserie er et forsøg på at vise hændelsernes naturlige udvikling, sådan som jeg forestiller mig, de opstår i situationer som disse. Og det er personerne, der driver dem frem. Hvordan personerne kommer derhen er langt vigtigere, end at de gør det. Forhåbentligt giver jeg jer betragtninger over venner, naboer, familie og jer selv, og hvad deres reaktioner er på de ekstreme situationer, historien opstiller.
Så, hvis noget kan skræmme jer … så fint, men det her er ikke en skrækhistorie. Og med det mener jeg ikke, at vi hævet over genren. Langt fra, vi ønsker bare at gå i en anden retning. Historien handler mere om Ricks overlevelse end om, at zombier hele tiden dukker frem af næste hjørne og skræmme for at skræmme livet ud på os. Jeg håber, at I også er med på det.
For nu lige at se bort fra selve historien, så må I – selv om I hader den – erkende, at den er godt tegnet. Jeg har arbejdet med Tony Moore så længe jeg kan huske. Jeg har set Tonys arbejde, jeg kender Tonys arbejde. Bedre end nogen anden, og jeg må sige – bare hvis I ikke har bemærket det – at Tony har virkelig lagt sjæl og hjerte i det denne gang. Det er tydeligt, at han deler min store passion for emnet. Denne tegneserie er virkelig en skønhed. Jeg kunne ikke have ønsket mig et bedre resultat. Jeg håber, I alle er enige.
For mig er det værste ved alle zombiefilm slutningen. Jeg ønsker altid at vide, hvad der sker som det næste. Selv hvis alle figurerne er døde til slut, har jeg bare lyst til, at det skal fortsætte.
I de fleste tilfælde er det, som om zombiefilm viser en lille bid af en persons liv, indtil den der styrer filmen begynder at kede sig. Vi får lært en person at kende, så kommer der gang i sagerne, og så bang – så snart det bliver virkelig interessant – kommer de der irriterende rulletekster.
Tanken bag The Walking Dead er at blive hos personen, i dette tilfælde Rick Grimes, så lang tid det overhovedet er muligt. Jeg ønsker, at The Walking Dead bliver en krønike over hans liv. Vi kommer aldrig til at spekulere over, hvad der siden skete med Rick, for det kommer vi til at se.
The Walking Dead bliver zombiefilmen, som aldrig slutter.
I hvert fald ikke lige med det samme.


The Walking Dead 1
"Til døden os skiller"
Af Robert Kirkman og Tony Moore
136 sider i sort/hvid
Oversat af Paw Krogsbæk Mathiasen
ISBN 978-87-92320-25-4
Udkom i oktober 2011

Skriv en Anmeldelse

Dit Navn:


Din Anmeldelse: Note: HTML er ikke oversat!

Antal stjerner: daarlig           God

Indtast veligst koden nedenfor:Forlaget-Fahrenheit.dk © 2014